PLASTIČNI MATERIALI

Vsak Markforged natisnjen kos začne pri osnovni plastiki, ki je ekstrudirana iz prve glave. Kosi natisnjeni v sami plastiki imajo odlične lastnosti, kot so žilavost, togost stabilnost in moč, v primerjavi z drugimi tiskalniki plastike.

VLAKNENI MATERIALI

Okrepite kose s kontinuiranimi vlakni skozi drugo glavo tiskalnika za doseganje neverjetnih lastnosti. Na voljo imate štiri različne vlaknene materiale za znatno povečanje trdnosti, žilavosti in drugih lastnosti za najnaprednejše uporabe , kar jih lahko katerikoli tiskalnik ponudi.

ONYX
Mikro-karbonsko ojačan najlon za močne, trde in toplotno odporne kose.
Zahtevaj več
STEKLENA VLAKNA
Za močnejše in trdnejše 3D tiskane kose
Zahtevaj več
NAJLON
Filament najlona je fleksibilen in odporen na udarce, ter se ga lahko ojača s katerikoli našim materialom kontinuiranih vlaken. Je zelo prilagodljiv material za 3D tisk z ali brez ojačitevijo vlaken.
KARBONSKA VLAKNA
Za najmočnejše in najlažje 3D tiskane kose
Zahtevaj več
 
KEVLAR
Ojačitev odporna na udarce in abrazijo
Zahtevaj več
 
HSHT STEKLENA VLAKNA
Ojačitev z vlakni za visoko temperaturna okolja
Zahtevaj več
KOVINSKI MATERIALI
Poizvedite več o naših kovinskih materialih ali o unikatnem procesu 3D tiska kovine.
Zahtevaj več
Steklena vlakna
Karbonska vlakna
HSHT steklena vlakna
Kevlar
Steklena vlakna

Steklena vlakna so najbolj stroškovno učinkovit material. Močna so kot karbonska vlakna, ampak 40% trdna, in 2x težja. Primerna so za vsakodnevno uporabo kjer potrebujete močne kose.

Karbonska vlakna

Karbonska vlakna imajo najboljše razmerje med močjo in težo ter največjo toplotno prevodnost. Uporablja se za čim večjo trdnosti in moč kosov.

HSHT steklena vlakna

HSHT (High Strength, High Temperature) Steklena vlakna je material zasnovan za uporabnike, ki potrebujejo močan material pri visokih temperaturah (preko 105°C, z toplotno odklonsko točko pri 150°C).

Kevlar

Kevlar ima najboljšo odpornost proti obrabi in je naš najbolj fleksibilen material. Kadar potrebujete vzdržljive kose, ki so odporni na udarce.

Glede na težo, močnejši material kot 6061 aluminij

Mark Two tiska zunanje obrise in krivulje v inžinirskem najlonu in napolni vsak kos s tesno stisnjeno ojačitvijo iz karbonskih vlaken, Kevlarja ali steklenih vlaken.

Tiskalnik med delovanjem aktivno preklaplja med dvema šobama, da lahko ustvari z vlakni ojačane plastične kose z boljšim razmerjem med močjo in težo kot aluminij.

Prenesi podatkovni list
Strain